Guàrdia urbana

 

Ubicació: c. de l’Era d’en Sellés, 10

 

La Guàrdia Urbana presta els serveis següents:

 

-Seguretat ciutadana. Atén la ciutadania les 24 hores. Hi ha la policia de proximitat, i la policia reactiva. Ofereix els serveis  d’exercir com a policia judicial en aquelles matèries de la seva competència, dur a terme les primeres actuacions davant la comissió d’un fet delictiu, prevenir delictes, auxiliar les autoritats, vigilar els espais públics, col·laborar amb els Mossos d’Esquadra en les manifestacions i en el manteniment de l’ordre, cooperar en la resolució de conflictes privats, prestar auxili en accidents, gestionar el dipòsit municipal de detinguts  i, en general, assistir en tots els aspectes vinculats amb la seguretat ciutadana (Llei autonòmica 16/1991).

 

- Seguretat viària. Ordena, senyalitza i dirigeix el trànsit en el nucli urbà; denuncia les infraccions de trànsit; intervé en accidents; imparteix classes i participa en xerrades d’educació viària per a diferents col·lectius (escoles, instituts...);, porta a terme actuacions dirigides a garantir la seguretat viària; exerceix de policia judicial quan és de la seva competència, etc. (Llei d’ordenació del sistema de seguretat pública a Catalunya, 4/2003).

 

- Policia administrativa. Vetlla pel compliment de les ordenances, bans, resolucions, etc. Controla i fa el seguiment de les ocupacions de la via pública, la venda ambulant, els vehicles abandonats, la protecció del medi ambient i de l’entorn.. En general, es tracta de vetllar pel compliment de la normativa de competència municipal.

 

- Policia assistencial. Atén d’una manera personalitzada els ciutadans que demandin qualsevol servei o informació. Recull objectes perduts a la via pública i en fa la gestió. Atén i ajuda els transeünts i la població de risc. Gestiona la localització del servei de taxi de la ciutat en servei d’urgències nocturnes.

 

ENLLAÇ: Guàrdia Urbana

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...