Oficina d’acollida

Ubicació: edifici del Sucre, c/ de la Llotja, 1r, 2a planta

 

Es tracta d’un servei creat l’any 2009, per dur a terme els tràmits administratius del primer empadronament, els informes d’estrangeria (arrelament social, integració social, renovació de reagrupament familiar i reagrupament familiar) i Servei de Primera Acollida, com també per organitzar el programa integral d’acollida que té com a objectiu principal fer una rebuda correcta a les persones nouvingudes, per tal que assoleixin la seva pròpia autonomia funcional, incidint en el coneixement dels costums, la llengua, el sistema sanitari, el sistema educatiu, etc.

 

Les activitats d’acollida són: acollida individual, sessions informatives d’acollida, visita per conèixer l’Ajuntament, formació inclosa en el Servei de Primera Acollida (Mòdul C. Coneixement de l’entorn, Mòdul B. Coneixement laborals)

 

També es presta el servei de suport lingüístic, de forma puntual, com a ajuda per facilitar les relacions entre les persones nouvingudes i els professionals dels serveis de Vic que ho requereixin. Es tractaria, doncs, d’un servei de traducció, mitjançant el qual es posaria en contacte el professional que ho necessiti amb el traductor corresponent. Des de l’oficina d’acollida es gestiona la borsa d’aquests traductors.

 

Des d’aquest servei també es pretén fomentar l’ús del català, mitjançant:
-La Comissió Lingüística i Matrícula Viva de Català. És un òrgan de treball transversal, centrat en aspectes d’acollida lingüística. Gestiona i coordina l’activitat de formació lingüística de català i alfabetització de la ciutat.

 

També es presta una servei d’assessorament legal i jurídic a les persones estrangeres de la ciutat, pel que fa a tràmits d’estrangeria, mitjançant informació general des de la mateixa oficina d’acollida, o bé la derivació als sindicats que presten aquest servei.

 

ENLLAÇ: Oficina Municipal  d'acollida

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...