Sou aquí: Inici Qué es la transparència?

Qué es la transparència?

Transparència vol dir garantir l'accés a la informació generada per l'administració pública, per tal de que el ciutadans i ciutadanes coneguin i sàpiguen com es gestionen els recursos públics en el seu ajuntament.

 

La transparència cal entendre-la com un principi i valor que inspira un motor de canvi cultural i organitzatiu.

 

Des de l’equip de govern volem crear confiança a la societat, per formar una ciutadania responsable i participativa.

 

La transparència en l'àmbit de la administració pública suposa l'obertura dels assumptes del govern perquè la ciutadania pugui prendre part en les decisions que li afecten. És, per tant, tornar-li part del poder que diposita en l'administració, perquè participi i col·labori en els afers públics.

 

La transparència és una exigència social que l’administració pública haurà de complir atenent al marc legal. La informació és un bé necessari de processar, al voltant del qual es crea valor econòmic. La societat cada vegada  està més formada i preparada,  i per tant vol estar millor informada i més implicada en els assumptes públics.

 

L'administració planteja la transparència en la comunicació de la seva activitat diària, perquè facilita la confiança i el control directe per part de la ciutadania que pot exercir més control sobre els seus gestors i fer una labor d'oposició constructiva. La informació s’ ha de comunicar de manera ordenada, clara i que sigui fàcilment comprensible per tota la ciutadania.

 

La transparència ha d'arribar al màxim de processos interns del govern sempre garantint la protecció de  dades personals. L'apertura de dades públiques del govern permet analitzar i avaluar la gestió de l'administració.

 

La transparència per tant, és un pilar del govern obert que consisteix en obrir l'administració, per tal que la ciutadania tingui tota la informació relativa a la seva gestió, i per tant, esdevingui  una societat responsable, participativa i compromesa.

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...