Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)

Ubicació: c. de les Basses, 3

 

Aquest projecte es porta a terme a l’oficina tècnica del projecte educatiu de ciutat, des d’on es pretén oferir:

 

-       Suport als centres educatius

-       Suport a les famílies

 

El Projecte Educatiu de Ciutat engloba el conjunt de polítiques educatives de la ciutat de Vic, dins i fora dels centres educatius. Identifica i defineix la situació actual i estableix les línies estratègiques de treball en els propers anys. Reconeix els centre educatius com a principals agents educatius, però no exclusius i, per tant, dóna valor i explicita la responsabilitat de les famílies i de la ciutat en aquest procés d’aprenentatge i creació de nous vigatans i vigatanes.

Aquest Projecte persegueix l’excel·lència educativa i la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nens de la ciutat, i es defineix en tres àmbits d’acció: escola, famílies i ciutat.

ÀMBIT D’ESCOLA – CENTRES EDUCATIUS

Reconeguts com els principals agents educatius de la ciutat, el Projecte Vic manté i valora les línies de treball recollides al model Vic, però n’amplia també la visió, amb l’objectiu de treballar per l’excel·lència i el reconeixement de tots els centres de la ciutat.

Engloba accions de suport a l’escola per tal de poder ser una eina de millora de la pràctica docent i, al mateix temps, d’actuar com a recurs en els casos en què la situació actual ho faci necessari. 

ÀMBIT DE LES FAMÍLIES

El Projecte Vic vol potenciar el paper de les famílies en el procés educatiu, amb l’objectiu de capacitar-les i  fer-les partícips. El treball fet fins ara ha aconseguit alguns fruits, però posa de manifest l’escletxa social que s’obre a la ciutat entre diferents tipologies de famílies.

ÀMBIT CIUTAT

El Projecte Vic vol potenciar el paper educatiu de la ciutat, entenent que la cohesió social i el treball amb la nova realitat no pot ser només una tasca de les escoles, sinó que ha de suposar la creació de noves estratègies a tota la ciutat.

El Projecte Vic engloba accions, creació d’espais, canals i visions de ciutat integradora.

ENLLAÇ: Educació

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...